ASVEL bolji od Virtusa, Fenerbahce savladao velikog rivala Efes

Košarka 10. okt 202422:23 0 komentara
Facebook/Fenerbahçe Beko

U susretu drugog kola Evrolige Asvel je na svom parketu savladao Virtus iz Bologne 87:85, dok je u velikom istanbulskom derbiju u okviru drugog kola Eurolige Fenerbahce kao gost savladao Anadolu Efes 83:78.

Poluvrijeme i po Asvel je dominirao, a na kraju je lako mogao i da izgubi. Međutim, oni od kojih se najviše očekuje Cordinier i Shengelia nisu bili na visini zadatka kada je bilo najpotrebnije.

U pobjedničkoj ekipi Sako je imao double-double od 19 poena i 11 skokova, Maledon je zabilježio 17 poena, a Nando de Colo 16 poena i osam asistencija. Joffrey Lauvergne nije imao veče kao protiv Maccabija, meč je završio sa dva poena i sedam skokova. Na drugoj strani Cordinier je bio najistakntujiji sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova.

U drugoj utakmici Fener je bio uspješniji i upisao čak petu vezanu pobjedu kada je Efes domaćin.

Obje ekipe ušle u dobrom raspoloženju, poslije startnih pobjeda u elitnom takmičenju, ali na kraju Fenerbahce je taj koji ima razloga za slavlje, dok Tomislav Mijatović može da žali za propuštenom prilikom, iako je njegova ekipa velikim dijelom bila u rezultatskom zaostatku.

Kod pobjednika najefikasniji bili su Bonzie Colson sa 16 i Wade Baldwin sa 15 poena, a Marko Gudurić na kraju je zabilježio osam poena, šest skokova i dve asistencije. Boban Marjanović nije ni ulazio u igru. Na drugoj strani briljirao je Oturu sa 21 poenom, šest skokova, tri blokade, dok je Elijah Brajant dodao 15 poena.

Meč je obilježila i tuča Biberovića i Bryanta, a video pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!