Ataman provocirao Džeku i ekipu, Turci u problemu: Fenerbahce neće slati igrače u reprezentaciju! (FOTO)

Košarka 25. sep 202415:15 0 komentara
REUTERS/Fabrizio Bensch

Fenerbahce se odlučio na radikalne mjere poslije provokacije Ergina Atamana.

Ergin Ataman je ponovo u centru pažnje. Harizmatični stručnjak, inače trenutno na klupi prvaka Evrope Panathinaikosa, naljutio je navijače Fenerbahcea.

I to zbog poteza tokom prijateljskog meča njegovog tima protiv Galatasaraya, inače ekipe čiji je trener bio dugo godina.

Naime, Ataman je visoko podigao obje ruke i prstima pokazao rezultat iz fudbalskog derbija, u kojem je Galatasaray odigrao odlično protiv Fenerbahcea, te upisao pobjedu u derbiju od 3:1.

I to se nije dopalo nikome u okviru sportskog društva Fenerbahcea, posebno ne košarkaškoj sekciji kluba. Do te mjere da su odlučili da se oglase saopštenjem i da poruče da dok je Ataman selektor igrače neće puštati u nacionalni tim.

„Poznato je javnosti ponašanje koje je pokazao glavni trener seniorske muške reprezentacije nakon meča svog tima 24. septembra 2024. godine, usmjereno prema ljudima sa tribina.

Karakter, ponašanje i misija ove osobe, na osnovu njegovih prethodnih djela i stavova, sada su očigledni. Ono što je uradio pred milionima gledalaca potpuno je suprotno dostojanstvu i identitetu pozicije „glavnog trenera reprezentacije“.

Reprezentacija pripada svima nama. Svaka osoba koja je dio ovog tima mora da djeluje s tom svješću i odgovornošću.

Ovo ponašanje, koje je izvedeno u pokušaju da se umiri jedna zajednica, predstavlja veliko nepoštovanje prema našoj zajednici, dostojanstvu pozicije glavnog trenera reprezentacije, pa čak i prema našoj zemlji.

Njegovo izvinjenje našoj zajednici nije uzeto u obzir od strane nas. Kao Fenerbahce, obavještavamo javnost da dok god ova osoba, koja je prekoračila svoje ovlaštenje, ostane na ovoj poziciji koja zahtijeva suštinske osobine kao što su „dostojanstvo“ i „neutralnost“, odlučili smo da ne šaljemo igrače iz našeg kluba u seniorsku mušku reprezentaciju“, stoji u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!