Bolan poraz Partizana u rasprodatoj Beogradskoj Areni: Clyburn junak Virtusa

Košarka 23. okt 202423:02 0 komentara

Partizan je doživio težak poraz od Virtusa 69:70 u rasprodatoj Beogradskoj Areni u okviru petog kola Eurolige. Presudio je nevjerovatni Will Clyburn, a u posljednjoj sekundi je šut za tri poena za pobjedu Partizana promašio Ntilikina.

Bio je ovo treći poraz Partizana u ovoj sezoni, dok je Virtus došao do prve pobjede. Veliku šansu je propustio beogradski tim da veže treći trijumf.

Partizan je odlično počeo, poveo 5:0 i od tada je konstatno u vodstvu. Najveća prednost je bila plus devet, međutim Virtus se vraćao. U dva navrata su došli i do izjednačenja, ali Beograđani su na poluvrijeme otišli sa plus pet.

Tyrique Jones je najefikasniji poslije prvih 20 minuta sa devet poena i pet skokova, Brown je dao osam, a Lundberg na sedam. Kod Virtusa blistao je Clyburn sa 14 poena.

Partizan je i u trećoj četvrtini konstantno imao prednost od pet do devet poena, ali se Virtus kao i prvom poluvremenu nije predavao. Možda je i ključni trenutak meča bio kada je Marinković sredinom treće dionice na plus devet promašio trojku iz kontre za plus 12 sredinom treće četvrtine.

Italijanski tim nije blistao, ali je na krilima sjajne šuterske večeri Clyburna uspijevao sve vrijeme da bude u igri. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus četiri za Partizan.

Međutim, u posljednjih deset minuta Partizan se potpuno napadački ugasio. Nije bilo ideje i Virtus je bio sve bliži. Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Djelovalo je da bi trojka Lundberga mogla da prelomi meč u korist Partizana kada je na minut i 50 kraja odveo Partizan na 68:66.

Ofanzivni skok Clyburna i pogodak su vratili meč u egal. Lundberg je jednim pogođenim bacanjem donio Partizanu vodstvo od 69:68. Virtusu je isteklo vrijeme za napad, a onda je Ntilikina promašio trojku na 20 sekundi prije kraja.

Clyburn je brzo prenio loptu i pogodio za 70:69 na 12 sekundi do kraja.

Imao je Partizan napad, ali je Lundberg izgubio loptu. Ostalo je pet sekundi do kraja. Virtus je loše izveo loptu, Ntilikina je ukrao, ali brzopleto šutnuo za tri i promašio cijeli koš za veliko slavlje Virtusa. Partizan ima za čime da žali. Presudilo je samo osam poena postignutih u posljednjoj dionici.

IZJAVE:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!