Brooklyn konačno dobio Milwaukee, Zubac srušio Warriorse (VIDEO)

Košarka 28. okt 202407:34 0 komentara
Foto: Wendell Cruz-Imagn Images

U derbiju Pacifika Los Angeles Clippersi kao gosti su savladali Golden State Warriorse 112:104 uz odličnu partiju hrvatskog centra Ivice Zubca. Brooklyn na svom terenu iznenadio Milwaukee Buckse.

Nakon pobjede u Denveru još jedna gostujuća pobjeda Clippersa. I opet je odličnu partiju pružio Ivica Zubac koji se nameće kao prva opcija ovog tima.

U pobedi Clippersa u San Francisku Zubac je zabilježio novi double-double. Postigao je 23 poena (10/19 iz igre) i 18 skokova. Pride dodao je šest asistencija i blokadu. Double-double zabilježio je i James Harden sa 23 poena i 11 asistencija uz sedam skokova, ali i šut iz igre 6/19, a za tri poena 2/12. Na drugoj strani Wiggins je bio najefikasniji sa 29 poena.

Brooklyn je konačno pobijedio Milwaukee Buckse. Poslije dvije godine i pet uzastopnih poraza Netsi su srušili ekipu iz Viskonsina. Slavili su na svom terenu najviše zahvaljujući Kemu Thomasu i Dennisu Schroederu. Prvi je bio najefikasniji sa 35 poena, a drugi je zabilježio 29. Na drugoj strani Giannis Antetokounmpo zabilježio je double-double 22 poena i 12 skokova, uz još sedam asistencija, a pratio ga je Lillard sa 21 poenom ali i prilično lošim šutem za tri poena (1/7).

Na pragu triple-doublea bio je jedan od najozbiljnijih kandidata za MVP Shai Gilgeous-Alexander. On je u ubjedljivoj pobjedi Oklahome nad Atlantom 128:104 zabilježio 35 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Portland je savladao New Orleans 125:103, uz 11 poena, šest skokova i tri asistencije Denija Avdije. Na drugoj strani Karlo Matković meč je završio sa dva poena i tri skoka za nešto manje od četiri minuta.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!