Dillon Brooks ostao očaran atmosferom u Euroligi: Drugi nivo u odnosu na NBA

Košarka 03. maj 202407:11 0 komentara
REUTERS/Eloisa Lopez

Kanadski košarkaški superstar i igrač Houston Rocketsa Dillon Brooks iskoristio je slobodne sedmice za boravak u Evropi. Bio je u dvorani "Mira i prijateljstva" u Pireju da gleda četvrti meč play-off serije između Olympijacosa i Barcelone.

Prošle godine Pirej je u ovo doba posetio Kevin Durant, prijatelj Mike Jamesa, a ove godine tu je NBA igrač Dilon Bruks. Tu je bio zbog sunarodnika Naza Mitrua Longa koji igra za Olimpijakos, a kratko je odgovarao na pitanja portala Jurohups. Rekao je da je oduvek želeo da gleda evropsku košarku.

“Ovo je play-off i svi su motivisani. Sjajno je i drago mi je što sam tu. Play-off uvijek pravi ovakvu atmosferu. Međutim ovo je drugi nivo. Toliko su strastveni navijači, energija ne staje. Ova košarka je sjajna, svaki posjed je bitan i čvršći tim dobija. Jedva čekam peti meč”, rekao je Brooks.

Zanimljivo je da mu je za oko zapao „ljevoruki“ igrač koji je dao „sve koševe“, misleći na kapitena Kostasa Papanikolaoua.

“Zaista je igrao za Rocketse? Nisam ni znao to. Znam za Kenana, sa njim sa igrao nekoliko puta. Papanikolaou je promijenio utakmicu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!