Drama pripala Efesu protiv Olympiacosa: Larkin junak turskog tima (VIDEO)

Košarka 18. okt 202421:45 0 komentara

Košarkaši Anadolu Efesa u petak su došli do druge pobjede na startu euroligaške sezone. Ekipa Tomislava Mijatovića je na parketu svoje dvorane “Sinan Erdem” porazila Olympiacos rezultatom 91:89.

Oba tima sada su na skoru 2-2, a priredili su izuzeto uzbudljiv duel u kojem je u glavnoj ulozi bio Shane Larkin, najplaćeniji košarkaš Eurolige.

Olympiacos je bolje otvorio utakmicu i imao je prednost od 15 poena u prvom periodu. Dobro su u tim minutima Pirejci čuvali Larkina, koji poslije prvih deset minuta nije imao nijedan poen. Međutim, probudio se u drugoj četvrtini i ubacio 14 od Efesovih 30 poena.

Ipak, održavao je Olympiacos razliku do tri i po minuta do kraja, kada je Elijah Bryant trojkom donio vodstvo svom timu. Nije uspio sastav Jorgosa Barcokasa da se psihički vrati i na kraju turski tim odlazi sa pobjedom.

Larkin je duel okončao sa 24 poena (9/14 iz igre), 2 skoka i 4 asistencije, a pratili su ga Darius Thompson sa 13 poena, 4 skoka i 5 asistencija, dok je Bryant imao 11 poena, 4 skoka i 6 asistencija.

Olympiacosu nije pomoglo ni 20 poena Evana Fouriniera, dok je Mckissic zabilježio 17 poena i 5 asistencija.

U idućem kolu Eurolige Efes u četvrtak gostuje veoma lošoj Olimpiji u Milanu, a prethodno u prvenstvu Turske igra protiv Darussafake. Što se Olympiacosa tiče, oni će za sedam dana igrati u Minhenu protiv Bayerna, a prije toga u grčkoj Superligi protiv Kardicasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!