Džanan Musa otvorio dušu o porodičnoj tragediji: Izgubili smo dvije sestre (VIDEO)

Košarka 26. sep 202420:38 0 komentara
Foto: F.Z/N1

Bh. košarkaš Džanan Musa dao je intervju za španske medije, a govorio je o ratu u Bosni i Hercegovini i tragediji koja je zadesila njegovu porodicu.

Naime, Musa je bio gost emisije “El Chiringuito”, veoma popularne, ponekad i šašave sportske emisije, no u intervjuu koji je dao naš košarkaš teme su bile veoma teške.

Intervju se kretao u pravcu predstavljanja ličnosti Džanana Muse kroz prizmu porodice i sve što je ona morala proživjeti u ratovima devedesetih godina prošlog stoljeća.

“Moj otac je bio u ratu, a ja tada nisam bio rođen, hvala Bogu. Pričao sam s njim o tome i bilo je jako teško. Nije znao znao gdje mu je porodica, nije znao da li je majka kod kuće ili je mrtva”, rekao je Musa, koji je potom govorio i o bratu Džennisu.

“Moj brat sada ima 34 godine i doživio je rat, ali bio je vrlo mali. Mnogo puta smo pričali o ratu i to je bio horor”

Repoter je Musu podsjetio na strašnu povredu zbog koje je naš košarkaš završio u bolnici i čak bio stavljen u induciranu komu. Govoreći o tih nekoliko dana straha, Musa je spomenuo kako je njegova porodica u prošlosti proživjela porodične tragedije.

“Bojao sam se za svoj život i mislio sam na svoju majku, jer smo, a o tome prvi put govorim, izgubili dvije sestre koje su preminule”, rekao je košarkaš, koji je za kraj rekao da je snimak svoj povrede gledao samo jednom, jer nije u stanju tako nešto gledati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!