Garnett ljut na Jokićevog rivala Embiida: Ne radi svoj posao, ne poredite više NBA ere

Košarka 20. okt 202412:49 0 komentara
REUTERS/Amr Alfiky

Tokom čitave profesoinalne karijere centar Joel Embiid se muči s povredama, a sve je eskaliralo u prethodnim sezonama u kojim je rođeni Kamerunac vrlo često izostajao s NBA parketa. Zbog toga je pred start sezone Embiid, američki reprezentativac, donio pomalo iznenađujuću odluku.

Embiid je poručio da misli da do kraja karijere neće igrati u back to back utakmicama, odnosno duelima koji se igraju u dvije uzastopne večeri i koji uopšte nisu toliko rijetki u NBA.

Sasvim očekivano, s ovakvim načinom razmišljanja nisu saglasni NBA velikani iz prethodne ere.

U podcastu All the Smoke, Embiidovo razmišljanje komentarisao je Kevin Garnett, jedan od najboljih krilnih centara u historiji košarke.

„Čovječe, 82 utakmice, to tvoj j****i posao traži od tebe“, rekao je Garnett u programu koji vodi zajedno sa svojim bivšim saigračem Paulom Pierceom.

„Ne treniraš, ne igraš ljeti… Ne želim da slušam ta sr**a. Završili smo s poređenjem era u NBA. Ništa nemojte da poredite, to je nemoguće“, rekao je Kevin Garnett.

„To će biti problem za Philadelphiu. Možda će pasti na tabeli, pa će u prvom kolu play-offa igrati protiv Bostona“, dodao je Pierce.

Philadelphia 76ersi su se pojačali pred sezonu koja slijedi, Embiidov saigrač postao je Paul George, ali je problem za ekipu to što se iskusni krilni košarkaš veoma brzo povrijedio, pa će ponovo veliki uticaj na igru tima iz Pennsylvanije imati upravo Embiidovo zdravlje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!