Jokić na asistenciju od triple-doublea, Nurkić meč gledao sa klupe

Košarka 14. okt 202408:43 0 komentara
Foto: Isaiah J. Downing-Imagn Images

Odigrano je pet utakmica predsezone u noći nedjelje na ponedjeljak. U akciji je bio Nikola Jokić, koji je imao zapažen učinak u porazu Denvera od Phoenixa 118:114.

Polako ali sigurno mašina dostiže radnu temperaturu. Iako je imao prilično zgusnuto ljeto, Nikola Jokić pokazuje da će i u narednoj sezoni jurišati na šampionski prsten sa Denverom.

Foto: Isaiah J. Downing-Imagn Images

Denver je izgubio od Phoenix, ali Jokić je imao partiju na nivou. Postigao je 21 poen (šut iz igre 9/16, 0/3 za tri poena), uz 14 skokova i devet asistencija. Po 21 poen u Denveru još su imali Porter i Strauter. Dario Šarić zabilježio je po šest poena i skokova uz dvije asistencije, a Čančar po skok i asistenciju. Na drugoj strani Dunn i Morris zabilježili su po 20 poena.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić meč je pratio sa tribina, a na početku je zabilježen njegov srdačan susret sa Nikolom Jokićem.

Portland je pobijedio Sacramento 105:85. Za pobjednika Deni Avdija je zabilježio pet poena (2/8 iz igre, 1/4 za tri poena), pet skokova i dvije asistencije. Knicksi su bili bolji od Minnesote 115:110, za koju je Luka Garza zabilježio šest poena i pet skokova.

Toronto Darka Rajakovića poražen je od aktuelnog šampiona Boston Celticsa 115:111, dok je Golden State savladao Detroit 111:93.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!