Košarkaš Fenerbahcea otišao u Armeniju i izazvao haos: Morao se pravdati

Košarka 27. sep 202414:00 0 komentara
Screenshot

Nigel Hayes-Davis odlučio je posljednje slobodne dane pred start sezone da iskoristi za posjetu Jerevanu, te je nastao mali haos u Istanbulu.

Košarkaš Fenerbahcea uznemirio je tursku javnost postovima i porukama na Instagramu u kojima se, u jednom trenutku, pominje i genocid nad Armencima.

Shvativši da se na jednoj od objava nalaze poruke koje će izazvati revolt u zemlji u kojoj živi i radi, rekorder Eurolige po broju postignutih poena na jednom meču obrisao je nekoliko fotki iz Muzeju žrtava genocida u glavnom gradu Armenije, međutim poruka je uveliko obišla Tursku i svijet.

„Želim da naglasim da mi nije bila namjera da uvrijedim Tursku, njenu historiju i građane koje izrazito poštujem zbog svega što mi je Turska pružila privatno i profesionalno“, objavio je Amerikanac nakon brisanja pojedinih fotografija.

U tom trenutku revoltirani navijači Fenerbahcea uveliko su zahtevali hitan raskid ugovora sa jednim od najboljih igrača tima, koji je 30. marta ove godine postavio rekord Eurolige na utakmici sa Albom kojoj je ubacio 50 poena.

„Rečeno mi je da je tema o kojoj sam pisao veoma osjetljiva za Armeniju i Tursku. Iako sam želio da učim, realnost je da ne znam ništa o tome“, dodao je.

„Želim da svi koje su pogodile moje riječi znaju da mi to nije bila namjera“.

Na jednoj od obrisanih fotografija vide se turski ratnici i natpis „glavni ‘akteri’ genocida“.

Hayes-Davis je u julu produžio ugovor sa Fenerom do 2027. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!