Košarkaš G League uvrijedio igrače Eurolige i ACB-a, pa se vadio na društvenim mrežama

Košarka 16. sep 202409:23 0 komentara
Noah Graham / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Američki košarkaš Juan Toscano Anderson privukao je mnogo pažnje euroligaške javnosti, načinom na koji je probao da motiviše igrače svog tima protiv Unikaje.

Igrač meksičko-američkog porijekla nije uspio da pomogne ekipi G lige koja je poražena u finalu Interkontitnentalnog kupa od Unikaje sa 75:60.

Toscano Anderson je tokom jednog time-outa pokušavao da pokrene svoje saigrače jer su bili na -18. I usput je uvrijedio i one koji igraju Euroligu i špansko prvenstvo.

„Naš san nije da igramo u j*****j ACB ligi, niti da igramo u j*****j Euroligi. Ovo s***e je neprihvatljivo“, bjesnio je Toscano Anderson.

Zbog toga je uslijedila burna reakcija svih američkih i stranih igrača koji nastupaju u Euroligi i van Amerike.

„Samo zbog toga što je tvoj san da igraš u NBA, ne znači da si bolji od igrača iz Eurolige ili Španije. Presmiješno je što te je razbio tim koji ne igra ni Euroligu, i to poslije ovakvog govora“, napisao je Mike James, MVP Eurolige.

Poslije svega, oglasio se i sam na Twitteru gde je pokušao da se opravda za ružne riječi: „Dopustite mi da razjasnim. Ovo sam rekao u kontekstu mojih saigrača koji igraju u NBA. Naš cilj je tamo da igramo, da se takmičimo na najvišem nivou. Imam samo veliko poštovanje za ligu Španije i Euroligu. Igrao sam već u inostranstvu mnogo godina, takođe imam i mnogo poštovanja za Ibona Navarra za koga sam igrao“, napisao je Toscano Anderson.

Toscano Anderson kraju je ipak morao da se pomiri sa porazom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!