Košarkaš zbog straha bježi iz Izraela: Bojazan za moju porodicu je prevelika

Košarka 10. okt 202416:26 0 komentara
AP Photo/Darko Vojinovic

Jordan Loyd nije se dugo zadržao u Maccabiju iz Tel Aviva. Američki bek se vraća u Monaco poslije samo dvije odigrane utakmice za tim iz Izraela.

Amerikanac je prešao u redove Maccabija ovog ljeta poslije dvije godine provedene u Kneževini, uprkos sukobu Izraela i Palestine, međutim, tamo nije dugo izdržao.

Kako se sukob pogoršao uključenjem Irana, Loyd je sve više brinuo i to je bio glavni razlog zašto se odlučio da promijeni ekipu.

Monaco je nekadašnjem košarkašu Crvene zvezde ponudio ugovor na dvije godine koji je Loyd prihvatio. Biće to dobro pojačanje za ekipu Saše Obradovića, pogotovo što je Nick Calathes u ovom trenutku povrijeđen.

Loyd se oprostio od navijača Maccabija uz obrazloženje:

„Nadao sam se da će se sitaucija poboljšati i da ćemo se uskoro vidjeti u Tel Avivu. Djeluje da je situacija eskalirala i, poslije historijskog napada prošlog mjeseca koji sam doživeo lično, bojazan je, ipak bila prevelika za mene i moje članove porodice. Odlazim teškog srca, ali isto tako sa znanjem da sam veoma sretan što igram košarku za život“, rekao je Loyd u oproštajnoj poruci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!