Košarkaši Reala doživjeli prvi poraz na domaćem parketu u Euroligi, uzaludna eksplozija Muse u posljednjoj četvrtini

Košarka 29. feb 202422:40 0 komentara
Foto: Real Madrid Basket

Košarkaši Real Madrida poraženi su na svom parketu od Panathinaikosa rezultatom 86:97 u 27. kolu Eurolige, a nedovoljna je bila sjajna posljednja četvrtina koju je odigrao Džanan Musa.

Real Madrid je dobro ušao u utakmicu. Košarkaši Chus Matea vodili su u prvoj četvrtini, izuzev prvih nekoliko minuta na samom početku, kada ja PAO imao prednost. Djelovalo je da ćemo gledati reprizu ogromne većine utakmica na parketu Real Madrida ove sezone, kada su domaći od samog starta kontrolisali igru, a Blancosi su nakon prvih 10 minuta na mali odmor otišli sa prednošću od 24:18.

Odmah na startu druge dionice Panathinaikos je dobrom odbranom i brzim koševima anulirao prednost Reala i prešao u vodstvo. Košarkaši Reala imali su veliki problem sa izgubljenim loptama i loše organizacije u napadu, pa je grčki tim dobio priliku da se rezultatski odlijepi, te su to i učinili u drugom dijelu druge četvrtine, kada su u jednom trenutku imali i višak od 11 poena (32:43).

VEZANA VIJEST

Madriđani su djelovali umorno, a Chus Mateo maksimalno je rotirao u nastojanju da pronađe najbolju petorku kako bi parirao gostima.

Na kraju je se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 45:36.

Ipak, Real je tim koji se ne predaje tako lako, pogotovo u svojoj dvorani. Potpomognuti neshvatljivom padu u koncentraciji košarkaša PAO-a, Blancosi su na krilima Yabuselea zaigrali dosta bolje i sredinom treće dionice serijom kontranapada anulirali prednost gostiju i izjednačili na 50:50, a zatim se igra izjednačila pa su igrači na drugi mali odmor otišli pri rezultatu 61:67, što je koliko-toliko garantovalo neizvjesnu završnicu.

Musa eksplodirao u posljednjoj četvrtini

Neizvjesnu završnicu je osigurao bh. košarkaš Džanan Musa, koji je u prvom dijelu posljednje četvrtine postigao sedam poena za tri i po minute i doveo Real u vodstvo od 69:68.

Musa je u tom dijelu meča bio jedini raspoloženi košarkaš Reala i vukao je svoj tim protiv efikasne gostujuće ekipe. Na polovini posljednje četvrtine Atinjani su vodili rezultatom 78:74, šut je donekle stao i našeg košarkaša, a njegovi saigrači i dalje su bili indisponirani, pa su Grci manje od dva minuta do kraja imali 10 poena prednosti.

Najbolji pojedinac susreta bio je Matthias Lessort sa 24 poena, 7 skokova i 4 asistencije,a  pratio ga je Kendrick Nunn sa 17 poena i 7 asistencija.

Najbolji igrač Reala bio je Yabusele sa 18 poena i 5 skokova, a pratio ga je Džanan Musa sa 16 poena, od kojih 12 u posljednjoj četvrtini.

Bila je ovo prva pobjeda Panathinaikosa u Euroligi u Madridu nakon 11 godina.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!