Nikola Jokić priznao koji mu je poraz najveći u karijeri

Košarka 03. okt 202415:14 0 komentara
REUTERS/Amr Alfiky

Nikola Jokić vratio se obavezama u Denver Nuggetsima s kojim će odigrati utakmicu protiv Boston Celticsa u Abu Dhabiju. Srbijanski centar govorio je o Olimpijskim igrama, ali i izazovima koji ga čekaju u novoj sezoni.

Jokić se osvrnuo na utakmicu sa SAD na Olimpijskim igrama:

„Bila je dobra utakmica. Sigurno najveći poraz u mojoj karijeri. Velika šansa. Na kraju su nas pobijedili. I ljudi sa strane će vjerovatno gledati kao normalan poraz, a nama koji smo igrali sigurno jedan od najtežih poraza u karijeri.”

Ipak, medalja je medalja, a proslava je zaslužila još jednu medalju:

“Da, bilo je čudna. Proslavili smo kako treba i dolikuje.”

Jokić je u odličnim odnosima sa Svetislavom Pešićem, a poručio mu je sljedeće:

“Ja sam s trenerom uvijek u dobrim odnosima. Normalno želim da ostane, ali to je na njemu, a ne na nama. Mi ćemo sigurno, ako je on selektor, da damo sve od sebe na terenu. Ako odluči da ne nastavi svakako ćemo da ga podržimo. Za ovih par godina je uradio veliku stvar za našu košarku.”

Novak Đoković pokazao je i tokom ljeta fantastičnu formu, Jokić mu se divi:

“To što on radi u ovim godinama? Morate da budete u zaista sjajnoj formi, da budete fokusirani na svoje tijelo. Naravno motivacija je nešto što uvijek moraš da imaš. A Novak više ne juri samo zaostavštinu, on želi da potvrdi da je zaista najveći. On je poseban, posebna ličnost, poseban sportista, toliko dugo predstavlja našu zemlju na zaista visokom nivou. U jednom trenutku svi se mi osjetimo kao Novak Đoković. Toliko nas dobro predstavlja. Pomislimo da smo najbolji, da smo Novak Đoković.”

Da li su blizu jedan drugome, centar kaže:

“Nismo ni blizu.”

Nova NBA sezona uskoro počinje, a najbolji igrač NBA lige je stigao i da odmori:

“Imao sam vremena, imao sam mjesec i po dana, stigao sam da se odmorim, trenirao sam. Mislim da više nema tu motivacije, prosto: dio je posla. Moraš jednostavno. Motivacija dolazi možda sa nekim utakmicama, dostignućima, pobjedama u nizu. Dolazi u toku sezonu, ne prije sezone.”

O težini osvajanja titule ne treba ni govoriti:

„Zaista je teško osvojiti titulu. I onda poslije tolikih emocija u sezoni kad smo osvojili prsten, prošla sezona je prosto izgledala duže, možda smo bili umorni. Shvatio sam da treba da uživaš više u trijumfu, jer većina zaista dobrih timova nikada nije to uradila. I treba da budeš srećan. Sve preko je samo bonus.”

Tim Denvera je promijenjen, tu je sada i Dario Šarić, kao i Russel Westbrook:

“Svaka godina je drugačija, svake godine su novi igrači. Nekad jedan igrač napravi veliku razliku, nekad ne. Vidjet ćemo kakva je hemija. Nikad ne znaš. Imamo neke momke koji su se vratili iz povreda, neke smo dodali, neki zaista imaju visok košarkaški koeficijent inteligencije, tako da se nadam da će biti u redu.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!