Nowitzki: Naša najbolja generacija! Wagner: Zbog Dirka smo tu

Košarka 06. aug 202419:41 0 komentara
N1 / F.Z.

Njemačka košarka i ovog ljeta doživljava nevjerovatne stvari. Stigli su Nijemci do polufinala Olimpijskih igara, a vrlo lako može da se desi da se tu i ne zaustave. Aktuelni svjetski šampioni su dobili Grke, a poslije tog četvrtfinalnog meča dosta se govorilo o Dirku Nowitzkom, prvoj velikoj svjetskoj superzvijezdi iz te zemlje.

Njemačka košarka nije baš bila na visokom nivou do početka devedesetih. Tada je Svetislav Pešić preokrenuo njemačku košarku, osvojili su Nijemci Eurobasket 1993, a do sljedeće medalje su čekali 12 godina. 2005. je srebro u Beogradu osvojila njemačka selekcija koju je predvodio Dirk Nowitzki.

To je bez sumnje najveći njemački košarkaš u historiji, ali je i realno da oko sebe tada nije imao tako dobru ekipu igrača.

„Ova generacija je najbolja koju smo imali ikada. Ovaj tim je najkompletniji u njemačkoj istoriji“, rekao je Dirk Nowitzki poslije prolaska Nijemaca u polufinale.

Jedan od glavnih igrača njemačkog tima Franz Wagner je morao da pomene Nowitzkog i njegov uticaj.

„Mislim da sam imao sedam godina kada je Dirk igrao Olimpijske igre. Prešli smo dugačak put od tada. Sve je to zbog momaka poput njega. Na nama je da nastavimo napred i da znamo ko je tu bio pre nas i zašto smo ovde“, rekao je Franz Wagner.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!