Podgorica napravila senzacionalan transfer: Potpisali ugovor sa Antetokounmpom, igrat će ABA 2 ligu

Košarka 19. aug 202409:28 0 komentara
AP Photo/Charles Krupa

Transfer s prizvukom senzacije objavio je član 2. ABA lige. Naime, Podgorica je realizirala senzacionalan dolazak grčkog košarkaša Alexa Antetokounmpoa, najmlađeg od braće čuvene NBA zvijezde Giannisa Antetokounmpoa.

Alex, koji je sa 203 centimetara, najniži od braće Antetokounmpo u maju 2020. godine je diplomirao i odlučio kroz evropsku košarku sticati iskustvo. Prvi bek među braćom izabrao je Evropu prije NCAA, iako je nekoliko sveučilišta bilo zainteresirano. Alex je prošle sezone bio u Litvaniji, gdje je igrao za Mažeikai te je na 12 utakmica imao prosjek 8.3 poena.

Prije Litvanije, igrao je u SAD-u gdje je bio u razvojnim ekipama Toronta Millwaukeea, ali se do NBA lige nije uspio probiti.

Antetokounmpo je sedmo pojačanje Podgorice Bemax za novu sezonu, a tokom sezone možda ga vidimo i na bh. terenima u sklopu 2. ABA lige. Iako u grupnoj fazi Podgorica nije u grupi sa našim klubovima, moguće je da do susreta dođe u kasnijoj fazi takmičenja. Podsjetimo, predstavnici Bosne i Hercegovine u 2. ABA ligi ove sezone su Bosna, Borac i Široki Brijeg.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!