Poznat razlog prekida meča u Mađarskoj: BHF se ogradio od “bahatih pojedinaca”

Košarka 27. feb 202320:04 0 komentara
BHF

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Szombathelyju od Mađarske, ali Zmajevi su imali veliku podršku najvjernije navijačke grupe BH Fanaticos u Areni Savaria.

Utakmica Mađarska-BiH nakratko je prekinuta, kada je Ajdin Penava izvodio slobodana bacanja, a sada je poznato zbog čega su sudije meča kratko povukle igrače obje reprezentacije na odmor.

“Na utakmici koju su sinoć naši košarkaši odigrali u Szombathelyju BHF je imao briljantno navijačko izdanje bez ijednog incidenta. Međutim, ono što je malo pokvarilo utisak, a vrlo lako se može povezati uz nas kao najbrojniju publiku jeste bacanje pirotehnike u sektor gdje su mahom sjedili žene i djeca. Ovim putem se ograđujemo od ispada bahatih pojedinaca koji nemaju dodira s radom naše grupe. BHF je predao novac za odjeću i štetu koja je nanesena kako bi se sačuvao obraz bh. navijača. Naprijed Bosno ljubavi moja!” poručili su iz BHF-a.

Zapaljen kaput mađarske navijačice

“Neko od bh. navijača bacio je petardu među mađarske navijače. Ovo nije baš lijep gest – iznenada su skočili, upravo u sektoru u kojem ima puno djece. Pored toga što nema potrebe za ovim, to je bilo besmisleno”, kazao je sportski komentator Jenő Knézys u direktnom prijenosu na M4sport.hu.

Na sreću nije bilo povrijeđenih i samo je zapaljen kaput mađarske navijačice. Brzo su intervenisali ostali navijači i ugasili vatru, a BHF se odlučio sanirati štetu navijačici i predao je novac za počinjenu štetu.

m4sport.hu

Izabranici Adisa Bećiragića kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo završili su četvrtoplasirani, a plasman na Mundobasket iz naše grupe ostvarili su Francuska, Litvanija i Crna Gora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!