Real Madrid nadigrao Partizan uz dobru partiju Muse, Panathinaikos jači od Bayerna

Košarka 10. okt 202422:49 0 komentara
X/Real Madrid Basket

Real Madrid je savladao Partizan rezultatom 93:86, dok je Panathinaikos bio bolji od Bayerna 94:79. Obje utakmice odigrane su u okviru drugog kola Eurolige.

Kraljevski klub je upisao prvi trijumf, a crno-beli drugi poraz i to najviše zahvaljujući sjajnom Facundu Campazzu, koji je u posljednjem trenutku dobio odobrenje da se nađe na terenu uprkos suspenziji od jedne utakmice.

Naš reprezentativac Džanan Musa je postigao 12 poena uz četiri skoka, dok je Serge Ibaka dodao 15 poena i sedam skokova.

S druge strane, Carlik Jones je bio najefiksaniji s 15 poena, dok je Sterling Brown postigao 12 poena.

Branioci trofeja Panathinaikos opravdao je ulogu apsolutnog favorita i pred svojim navijača u renoviranoj OAKA areni savladao Bayern rezultatom 94:79.

Od starta je bilo evidentno da je grčki prvak nadmoćan tim, prije svega u skoku, a vodstvo je tokom praktično čitavog toka utakmice bilo na strani tima Ergina Atamana. Uspio je na startu posljednjeg perioda Bajern da smanji zaostatak na pet poena (70:65), ali tada je uslijedila serija 8:0 u korist domaćina i duel je bio riješen.

Ponovo je najkorisniji igrač u pobjedi Panathinaikosa bio Mathias Lessort. Završio je utakmicu sa 22 poena (9/11 iz igre, 4/6 penali) i 6 skokova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!