Šok odluka u NBA ligi, trener imao drugi najbolji skor u ligi i dobio otkaz

Košarka 24. jan 202408:25 0 komentara
Ken Blaze-USA TODAY Sports

Čelnici Milwaukee Bucksa otpustili su u utorak uveče trenera Adriana Griffina nakon samo 43 utakmice, javili su američki mediji.

Griffin je na početku sezone došao na klupu Milwaukeeja, a odluka će začuditi mnoge jer su Bucksi jedan od najboljih timova u NBA ligi.

“Ovo je bila teška odluka. Već radimo na angažovanju novog trenera. Zahvaljujemo treneru Griffinu na njegovom napornom radu i doprinosu timu“, rekao je generalni menadžer Bucksa John Horst.

Na Griffinovo mesto će za početak uskočiti Joe Pranti, koji je bio pomoćnik u Griffinovom stručnom štabu, kao privremeni trener dok se traži trajnije rješenje.

Američki mediji pišu da je na vrhu, ili bar pri vrhu liste želja Dok Rivers, koji je prošle sezone vodio Philadelphia 76erse.

Milwaukee trenutno ima 30 pobjeda i 13 poraza i drugi je na Istoku. Isti skor ima i prvoplasirana Minnesota na Zapadu, a ispred njih je jedino Boston sa skorom 34 pobjede i 10 poraza.

Kao razlog za smjenu trenera američki mediji navode pad u defanzivnom učinku Milwaukeeja, a spominje se i to da je Giannis Antetokounmpo izgubio vjeru u svog trenera.

Bucksi trenutno zauzimaju 22. mjesto u NBA ligi kada je u pitanju defanzivni rejting, što je veliki pad u odnosu na četvrto mjesto pre godinu dana.

Griffin je na klupu Milwaukeeja sjeo prošlog ljeta kada je zamijenio Mikea Budenholzera, a nakon što su Bucksi ispali u prvoj rundi play-offa od Miamija. Treba napomenuti i da je tada Giannis Antetkounmpo bio povrijeđen, te da je Milwaukee bio lišen najboljeg izdanja svoje prve zvijezde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!