Stiglo kraljevsko pojačanje u Madrid: Musa dobio pojačanje iz Golden Statea

Košarka 15. jul 202419:13 0 komentara
AP Photo/Achmad Ibrahim

Real stvara moćan tima za narednu sezonu, tim koji će nastojati da trofej Eurolige vrati iz Atine u Madrid. Pregovori su trajali relativno dugo, ali je dogovor postignut. Usman Garuba reprezentativac Španije i sada već bivši igrač Golden Statee stavit će paraf na ugovor do 2029. godine.

Garuba je nedavno sa reprezentacijom Španije izborio plasman na Olimpijske igre, misli su naravno usmjerene ka Parizu, a kristalno je jasno da će stameni krilni centar biti znatno mirniji, s obzirom da je riješio dilemu gdje će nastaviti karijeru nakon Olimpijskih igara.

Usman Garuba je dijete Reala. Igrao je za Madriđane do 2021. godine, kada se preselio u Houston, koji ga je draftovao kao 23. pika. Garuba nije imao značajnu ulogu u Houstonu, proveo je dosta vremena i ekipi Rio Grande u razvojnoj NBA ligi, preselio se u Golden State, ponovo je morao u razvojnu ligu, ovoga puta u ekipu Santa Cruz.

Garuba je očigledno zadovolji glad za NBA ligom, jer je donio odluku da se vrati u Madrid. Dogovor je postignut, obje strane su zadovoljne, ostaje samo da se ozvaniči dolazak Garube koji će u Realu ostati do 2029. godine.

Foto: AP Photo/Michael Wyke

Garuba je sa Realom osvojio titulu u Španiji, bio je zvijezda u razvoju Eurolige 2021. godine, bio je najbolji mladi igrač šampionata Španije iste godine, osvojio je titulu u Euroligi za igrače do 18 godina… Sa reprezentacijom Španije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, zlatnu medalju na šampionatu Evrope za igrače do 18 godina, zlatnu i srebrnu medalju na šampionatima Evrope za igrače do 16 godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!