Strašna petorka Bostona više ne vidi nikoga u retrovizoru

Košarka 25. feb 202411:04 0 komentara
Brad Penner-USA TODAY Sports

Jaylen Branson hrabro je "poginuo" jutros u "Gardenu" u igri 1 na 5.

New Yorkov All-Star postigao je 34 poena, uz četiri trojke iz devet pokušaja, tri skoka i devet asistencija, ali to nije moglo da se mjeri sa učinkom startne petorke Celticsa u kojoj nije bilo jednocifrenih.

Uz 12 poena Jruea Holidayja, 13 Derricka Whitea, 19 Jaysona Tatuma, 22 Kristapsa Porzingisa i 30 veoma raspoloženog Jaylena Browna, dobili smo odgovor kako bi – otprilike – izgledao duel dvije velike franšize u play-ofu: 116:102 sa Celticse, koji su spremili “metlu“ za Knickse u ligaškom dijelu sezone.

Već je 4-0 za sastav iz Masačusetsa, s tim da će veliki rivali igrati bar još jednom do kraja sezone, 12. aprila u petom okršaju.

Treba dodati da je dvocifren sa klupe bio i “vječni“ All Harford, koji je postigao deset poena.

Petorka trenera Joea Mazule nije slomila Knickse iz prvog, ali jeste iz drugog pokušaja početkom treće četvrtine, kada je pri rezultatu 64:64 ubacila u „petu“ i nije se zaustavila prije nego je na semaforu oduševljenog „Gardena“ pisalo 97:77.

Boston odavno nema pravog takmaca u borbi za prvo mjesto na Istoku, ali treba pomenuti da je u prvim danima posle All-Star vikenda razlika između prvog i drugog narasla na devet pobjeda.

New York će se do kraja ligaškog dijela sezone i 82. utakmice boriti možda i za drugo mjesto, jer im Cleveland Cavaliersi i Milwaukee Bucksi bježe samo dvije pobjede.

“Malo od ovoga vrijedi kada govorimo o play offu. Tada će sve zavisiti od toga ko je bolji, ko igra snažnije. Ne kažem da prednost domaćeg terena nije važna, naprotiv. Važna je. Ali, na kraju se svodi na to da li ćeš dobiti utakmicu“, rekao je Brown, upitan za to što Celticsi praktično ne vide više pratioce u retrovizoru.

Jutros su dobili desetu od posljednjih 11 utakmica.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!