Sudija osudio ubicu Jordanovog oca, sada traže da ga puste: U zatvoru možda pogrešna osoba

Košarka 18. okt 202415:16 0 komentara
REUTERS/Benoit Tessier

Otac Michaela Jordana, James Jordan, tragično je ubijen 22. jula 1993. godine dok je spavao u automobilu na autoputu u Sjevernoj Karolini.

Njegov automobil, poklon od sina, privukao je pažnju dvojice napadača, Larryja Demeryja i Daniela Greena, koji su ga pokušali opljačkati.

James se probudio tokom pljačke, nakon čega je ubijen, a njegovo telo je bačeno u močvaru blizu Bennettsvillea. Obojica napadača su osuđena na doživotnu kaznu zatvora, uz međusobne optužbe o tome ko je ispalio smrtonosni hitac.

Slučaj bi, međutim, mogao dobiti neočekivan preokret. Sudija Gregory Weeks zatražio je oslobađanje Daniela Greena, izražavajući sumnju da je pogrešna osoba u zatvoru. Weeks je naveo ozbiljne proceduralne greške tokom suđenja, uključujući i manipulaciju forenzičkim dokazima.

Prema njegovim riječima, forenzički analitičar nije potvrdio da pronađeni uzorci krvi u automobilu pripadaju žrtvi, a dodatno se otkriva da je istraga mogla biti kompromitovana lošim ili nepotpunim laboratorijskim testovima.

Greenovo priznanje je bilo jedno od mnogih koje su ponovo ispitivane u Sjevernoj Karolini, zbog sumnje u neregularnosti laboratorijskih analiza. Ove tvrdnje i stav sudije Weeksa mogle bi dovesti do preokreta u slučaju, ali ostaje da se vidi kakav će biti konačan ishod.

Michael Jordan se za sada nije oglasio povodom ovih novih okolnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!