Triple-double Jokića u debaklu Denvera, Garza ponovno bez minuta u pobjedi Minnesote (VIDEO)

Košarka 25. okt 202407:54 0 komentara
Foto: Ron Chenoy-Imagn Images

U noći između četvrta i petka odigrane su četiri utakmice u NBA. Oklahoma je slavila u Denveru 102:87, a pobjede su još zabilježili Dallas, Minnesota i Boston.

Nikola Jokić je sezonu počeo triple doubleom, ali nema nimalo razloga za zadovoljstvo. Jer premijera Nuggetsa u Ball Areni nimalo ne obećava berićetnu sezonu.

Oklahoma predvođena još jednim MVP kandidatom Shai Gilgeous-Alexanderom dominirala je na terenu direktnog konkurenta u konferenciji za visok plasman i ogolila sve slabosti ekipe Michaela Malonea. Mogao je Thunder i ubjedljivije da slavi, imao je u finišu i +20, konstantno vodio od finiša prve četvrtine i na kraju stigao do zaslužene pobjede.

Gilgeous-Alexander je predvodio goste sa 28 poena, osam asistencija i sedam skokova. Zapaženu partiju imao je Holmgren sa 25 poena i 14 skokova. Na drugoj strani Jokić je meč završio sa 16 poena (6/13 iz igre, 1/3 za tri poena), 13 asistencija i 12 skokova, dok je Christian Brown takođe zabilježio 16 poena. Jamal Murray je došao do 12 poena, ali uz šut iz igre 4/14, a razočarao je i najveće pojačanje Russel Westbrook sa šest poena (2/10 iz igre), po pet skokova i asistencija. Šarić je upisao dva poena i skok, a Čančar skok.

Dallas nije dozvolio neprijatna iznenađenja i na svom terenu slavio protiv San Antonija 120:109. Uz 28 poena (9/25 iz igre) Luke Dončića, 10 skokova i osam asistencija. Klay Thompson ga je pratio sa 22 poena (7/13 iz igre, 6/10 za tri poena). Na drugoj strani Campagnie i Sochan zabilježili su po 18 poena, a Barnes i Wembanyama po 17.

Minnesota je posle velike drame upisala pobjedu u Sacramentu protiv Kingsa 117:115. Pobjedonosne koševe sa linije slobodnih bacanja postigao je Anthony Edwards dvije sekunde do kraja. Na kraju je meč završio sa 32 poena, poen manje od Juliusa Randlea. Kod Sacramenta Derouzen je bio najefikasniji sa 26 poena, dok je Domantas Sabonis ubacio dva poena manje. Bh. reprezentativac Luka Garza ni na ovom susretu nije dobio minute za igru i pored sjajnih partija u predsezoni.

Aktuelni šampion Boston poslao je jasnu poruku iz glavnog grada. Celticsi su bili ubjedljivi protiv Wizardsa u Washingtonu 122:102 uz 27 poena Browna i daouble-double (25 poena, 11 skokova). Na drugoj strani Jordan Poole je meč završio sa 26 poena.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!