Veliki trade u NBA ligi: Ključne figure Karl-Anthony Towns i Julius Randle

Košarka 28. sep 202413:31 0 komentara
Geoff Burke-USA TODAY Sports

U petak rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu, odjeknula je NBA „bomba“ – New York Knicksi i Minnesota Timberwolvesi zaključili su trade u čijem su središtu Karl-Anthony Towns i Julius Randle.

U Minnesotu, koja je prošle godine igrala finale zapada, idu Randle i Donte DiVincenzo, a Towns će postati novi centar Knicksa. Minnesota će također dobiti i top 13 zaštićeni pick na draftu sljedećeg ljeta.

Treća ekipa u tradeu jesu Charlotte Hornetsi, koji su pomogli da trade financijski može proći i za svoje napore dobit će pickove na draftu, još se zna tačno koje.

Razgovori Knicksa i Wolvesa vode se cijelog ljeta, a kako prenosi ESPN, Towns uopće nije očekivao trade. On je odrastao u New Jerseyju i bit će startni centar Knicksa, pogotovo što je Mitchell Robinson povrijeđen.

Prošle sezone je Towns prosječno bilježio 21,8 poen i 8,3 skokova, a sada će opet raditi sa trenerom Tomom Thibodeauom, koji je vodio Wolvese u periodu 2016-2019.

Randle, koji u decembru puni 30 godina, prosječno je bilježio 24,2 poena, 9 skokova i 5 asistencija u 46 utakmica prije nego što je krajem januara ozlijedio rame. Očekuje se da bude spreman za start trening kampa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!