Vratila se NBA liga: Boston postavio rekord na otvaranju sezone i demolirao Knickse, Garza nije igrao za Minnesotu (VIDEO)

Košarka 23. okt 202407:39 0 komentara
Foto: David Butler II-Imagn Images

Boston Seltiksi su svečano spustili banner sa brojem 18 (broj NBA titula) na startu nove sezone, dobili prstenje, a onda demolirao New York Knickse sa 132:109. NBA liga se vratila.

Po staroj tradiciji je još jednom dominirao Jayson Tatum koji je otvorio sezonu sa čak 37 poena i još 10 asistencija. Pogodio je čak osam trojki od ukupno 29 koliko je Boston postigao, te su tako izjednačili NBA rekord.

Svi starteri su bili odlični, pa je Derrick White brojao do 24, Jaylen Brown do 23, Jrue Holiday do 18, a Al Horford se zaustavio na 11.

Boston je vodio sa čak 35 poena, a onda promašio čak 13 trojki u pokušaju da obori rekord. Karl Anthony Towns je debitovao za New York sa 12 poena i sedam skokova, a još jednom je Jaylen Brunson bio najbolji sa 22 poena.

Po ugledu na bejzbol okršaje dva tima u jednom trenutku se u dvorani u Bostonu skandirali “Jenkiji su očajni“.

U posljednjih nekoliko minuta su navijači skandirali “Još jedna trojka“ jer su izjednačili rekord Milwaukeeja iz 2020. godine početkom četvrte četvrtine, ali se to nije desilo.

Na teren su noćas izašli i košarkaši Minnesote koji su poraženi od LA Lakersa u Crypto Areni sa 110:103.

Lakerse je do trijumfa predvodio Anthony Davis sa double-double učinkom od 36 poena i 16 skokova, a pratio ga je Rui Hachimura sa 18 ubačaja, dok se James zaustavio na 16.

U redovima Minnesote istakao se Anthony Edwards sa 27 poena.

Bh. reprezentativac Luka Garza nije dobio priliku za igru i cijeli meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače uprkos sjajnim partijama u predsezoni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!