Nagelsmann: Mogli su 48 hiljada puta pogledati VAR. Kako ono nije bio penal?

Nogomet 06. jul 202410:22 0 komentara
Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Reprezentacija Francuske je pobijedila Portugal na penale u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Utakmica je u regularnom vremenu završila bez pogodaka, kao i u pola sata produžetaka. U raspucavanju s bijele točke Francuska je pobijedila rezultatom 5:3. U polufinalu ih čeka Španjolska, koja je u produžecima bila bolja od Njemačke rezultatom 2:1.

Cucurellina ruka nije bila za penal
Ipak, nakon što je primila gol u posljednjim minutama regularnog dijela, Španjolska je tako zabila u produžetku te u 119. minuti zahvaljujući Mikelu Merinu prošla u polufinale. Asistent za drugi gol bio je Olmo i tako se s golom i asistencijom prometnuo u junaka španjolske pobjede.

Posebno kontroverzna situacija dogodila se u 106. minuti. Jamal Musiala je tukao po golu s vrha šesnaesterca, a lopta je na putu prema vratima u ruku pogodila braniča Španjolske Marca Cucurellu. Engleski sudac Anthony Taylor nije sudio ništa, a ni VAR soba se nije oglasila.

Bruno Marić: To je penal

Za Taylora možda nije bila kažnjiva ruka Cucurelle, a možda je VAR soba ocijenila da je prije sporne situacije bilo zaleđe. Moguće je da je Nijemac Nicolas Füllkrug ranije bio u ofsajdu, što bi značilo da u svakom slučaju igranje rukom braniča Furije nije kažnjivo. Ipak, za bivšeg šefa hrvatskih sudaca Brunu Marića Taylor je morao pokazati na bijelu točku.

Nagelsmann: Ne razumijem kako se ovo događa

Ta odluka nikako nije jasna njemačkom izborniku Julianu Nagelsmannu: “Ako lopta ide jasno prema golu i Španjolac je zaustavi rukom, nije važno radi li to namjerno ili ne. To je zapravo najmanje važno. U pitanju je čisti penal. Onaj koji smo dobili protiv Danske znatno je manje penal nego ovo večeras. Ne razumijem kako se ovo događa kad imate priliku pogledati snimku 48 tisuća puta.

Ne znam koje je pravilo primijenjeno pri odluci da nije penal, ali se pitam vođen logikom. Ne znam kada je ruka u prirodnom položaju, a kada ne.” Taylor nakon utakmice nije davao nikakve izjave, a Nijemci pišu da je sa stadiona u Stuttgartu odjurio u crnom Mercedesu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!