Zbog ovog trojca Carlo Ancelotti do ljeta neće spavati mirno

Nogomet 02. mar 201714:53 > 15:04
Reuters

Mnogi će reći da Bayern Minhen uopće ne treba ići u ljetnu kupovinu igrača obzirom da raspolažu izuzetno mladim i talentovanim kadrom - uz nekoliko 'iskusnih lisaca' koji predvode tim.

Međutim, Carlo Ancelotti se već sprema za veliku kupovinu, u kojoj će za tri igrača potrošiti cifru od 50 ili više miliona eura.

Ancelotti će prvo skaute i pregovarače poslati u Italiju, koji će posjetiti Napulj i Torino, kako bi dogovorili transfere dvojice najtraženijih igrača iz Napolija i Torina.

Prioritet je Andrea Belotti, 23-godišnjak koji je na radaru svih top timova. On igra na poziciji veznjaka, a njegova upotrebna vrijednost s loptom je nemjerljiva na svim krajevima terena.

Prema podacima sa Transfermarkta – vrijedi 20 miliona eura, no Torino će svakako težiti da što više novca naplati za svog dragulja koji je ponikao u Albinoleffeu, nakon čega ide u Palermo, a od 2015. godine igra u Torinu s kojim ima ugovor do 2021. godine.

Suštinski, Belotti je fudbaler koji će ‘sutra’ vrijediti 100 miliona eura, a ako iko ima ‘nos’ za talenat – to je Ancelotti. 

Facebook/Andrea Belotti

Cijena oko koje se spekuliše je 30 miliona eura. Nakon Torina, predstavnici Bayerna će otići niže kroz “Čizmu”, kako bi u istom potezu akvizirali usluge Piotra Zielinskog.

Centralni vezni iz Poljske vrijedi 16 miliona eura, ima 22 godine i jedan je od najboljih igrača svog tima. Od prošle sezone je u Napulju, čiji je idejni kreator igre.

Zielinski je do sada igrao u Lubinu, Udineseu i Empoliju koji ga je ustupio Napoliju gdje rasplamsava svoj vidljiv talenat.

Facebook/Piotr Zielinski

Philip Lahm po okončanju sezone odlazi u penziju, kao vjerovatno najbolji desni bek svoje generacije. Njegovo mjesto trebao bi zauzeti Serge Gnabry, fudbaler sa njemačkim i državljanstvom Obale Slonovače.

Njega je kao šesnaestogodišnjaka iz Stuttgarta u London doveo Arsene Wenger, koji ga se olako riješio – bez da su sačekali i dali mu dovoljno prilike da pokaže svoj talenat.

Otišao je u West Bromwich, pa u Werder za pet miliona eura. Werderu, bivšem prvaku Njemačke ruže ne cvjetaju proteklih sezona. Uvijek su negdje oko zone ispadanja, ali redovno sebi spase kožu.

Gnabry je jedan od rijetkih svijetlih primjera svoje ekipe, također je mnogo tražena ‘roba’ u svijetu fudbala – a njegova trenutna vrijednost je 10 miliona eura.

Prema planu, Gnabry kako rekosmo mijenja Lahma koji se povlači, Zielinski će preuzeti mjesto Xabija Alonsa koji također odlazi na kraju sezone, dok će Belotti prema planu Carla Ancelottija biti onaj idejni kreator i pokretač igre u prvih 11 Bayerna.

Facebook/Serge Gnabry

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.