Objavljen spisak za mečeve sa Gibraltarom i Albanijom

Nogomet 16. mar 201708:36 > 11:05
Anadolija

Selektor nogometne "A" reprezentacije Mehmed Baždarević danas je saopštio imena igrača za kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara i prijateljsku s Albanijom.

Pred predstojeće mečeve selektor Baždarević je bio pred brojnim nedaćama i dilemama. Poseban problem mu je, kako je priznao, predstavljala situacija sa Emirom Spahićem, koji je trenutno bez angažmana.

“Situacija sa Spahićem je komplicirana. Učinit ćemo sve da ga ne izgubimo za ove kvalifikacije, jer nam je itekako potreban. Ne samo Saphić , tu su i Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović i Haris Medunjanin. Oni su u blagoj krizi, ali ih pratimo i nadamo se njihovom povratku u reprezentaciju”, kazao je Baždarević.

Ovo reprezentativno okupljanje će propustiti kapiten Edin Džeko zbog žutih kartona i Milan Đurić, koji je operisan u Engleskoj, dok je i nastup Emira Spahića, koji je još uvijek bez kluba,  pod znakom pitanja. 

Spisak igrača za predstojeće utakmice:

Nije bilo lako sastaviti spisak s obzirom na kartone i povrede”, rekao je Baždarević koji je pozvao 24 igrača.

Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Dumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Milićević, Rade Krunić, Vedad Ibišević, Riad Bajić, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.

Na spisku su i Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević, a selektor je kazao da će jedan od njih biti pozvan.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.