Aktivno na Grbavici: Željezničar predstavio nova dva pojačanja

Nogomet 02. feb 202413:17 0 komentara
Adem Ćatić, fkz.ba

Dvadesetčetverogodišnji golman Filip Dujmović novi je igrač Željezničara. Dujmović se na Grbavicu vraća iz rumunskog Dinama, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine uz opciju produženja.

Filip Dujmović je rođen 12. marta 1999. godine u Livnu. Još kao omladinac je stigao u Željezničar iz Zrinjskog, a branio je za  juniore Želje uključujući i utakmice omladinske Lige Prvaka.

Nakon Željezničara branio je za U21 tim Adane Demirspor, Mladost DK, Spartak iz Subotice, Radnički iz Niša, te rumunski Dinamo Bukurešt. Dujmović će danas putovati sa ekipom na drugi dio priprema u Međugorje.

I Antonio Pavić se vratio u Željezničar. Dvadesetdevetogodišnji lijevi bek na Grbavicu stiže iz poljskog Zaglebiea, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Pavić je rođen 18. novembra 1994. godine u Frankfurtu. Igrao je za Osijek, Koper i Istru, a od ljeta 2018. do ljeta 2020. godine bio je igrač Plavih. Ukupno je odigrao 47 utakmica u dresu sarajevskog tima.

Nakon Želje, igrao je za Shkendiju u kojoj je sarađivao sa Brunom Akrapovićem, te za Gziru, Velež i pomenuti Zaglebie. Pavić će danas putovati sa ekipom na drugi dio priprema u Međugorje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!