Almedin Ziljkić pred debi u Novom Pazaru: Respekt Džeki i Pjaniću, ali Adem je nama…

Nogomet 27. sep 202410:12 0 komentara
Facebook/FK Novi Pazar

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Almedin Ziljkić vratio se u svoj matični klub Novi Pazar, a na press konferenciji s velikim poštovanjem je govorio o svom uzoru - Ademu Ljajiću.

Ziljkić je nakon mandata u Sarajevu potpisao za Esteghlal, a nakon nekoliko mjeseci odlučio se vratiti u grad u kojem je počeo svoju fudbalsku karijeru.

Na pressu je pokazao velike emocije prema Novom Pazaru i najboljem igraču ekipe, Ademu Ljajiću. Ljajić ima posebno mjesto u srcima Pazaraca, a na kojem je to nivou, objasnio je i sam Ziljkić:

“U Pazaru sam igrao sa 16-17 godina. Adem Ljajić je naš idol. Smijali smo se jer je rekao kad sam došao da sam njegovo dijete, ja sam rastao uz Adema. Bio sam u Hali sportova na njegovom predstavljanju za United. Nikad nisam zamišljao da mogu zaigrati s Ademom, znate gdje je bio. I on se vrati u naš grad i otvori se prilika. Uvijek se ježim kad se priča o tome. Svaki dan gledam njega i majstorije.”

Potom se osvrnuo i na Edina Džeku i Miralema Pjanića, poštuje ih veoma, ali Adem Ljajić je na prvom mjestu:

“Uz dužno poštovanje prema svima, igrao sam i sa Džekom, Pjanićem. Njima stvarno respekt, ali Adem je nama, ne znam, Adem. Ne postoji bolji, ljepši, jači, veći, samo Adem. Moja supruga zna da u svojoj sobi imam samo dresove Ljajića. Imam iz Partizana, Fiorentine, Besiktasa, a nisam kolekcionar. Onda se otvori prilika, ova čaršija mora više da poštuje to. Klub se ne voli samo kad pobjeđuje, Liverpool ima uvijek pun stadion. Nadam se da ćemo pobijediti narednu utakmicu i da će Adem dati tri gola da slavimo”, završio je Ziljkić.

Novi Pazar će odigrati naredni meč sutra od 18 sati, a u goste im dolazi Radnički Kragujevac kojeg predvodi s klupe naš trener Feđa Dudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!