Amerikanci tvrde: Jedan klub nudi čitavo bogatstvo za Kovačića

Nogomet 05. sep 202417:54 0 komentara
Twitter / Fabrizio Romano

Američki CBS prenio je prilično zanimljivu vijest koja bi, ako se pokaže kao tačna, bila prava senzacija.

Navodno, CBS ima razloga da tvrdi da Al Nassr želi da u svoje redove dovede hrvatskog reprezentativca, fudbalera Manchester Cityja Matea Kovačića (30) i to za jednu od najvećih plata u historiji fudbala.

Kako navodi američki list, Kovačić bi u Nassru zarađivao više od milion dolara nedjeljno (oko 900.000 eura). U klubu se nadaju da bi transfer mogli da realizuju u zimskom prelaznom roku jer su propustili posljednji rok u upravo završenom ljetnjem prelaznom roku koji je istekao u ponedjeljak.

Vjerovali su u Al Nassru da će do tada uspjeti da prodaju Sadija Manea što bi im otvorilo mjesto da dovedu još jednog stranca.

CBS tvrdi da Cristiano Ronaldo lobira u klubu da se Kovačić dovede, a sigurno se ne bi bunio ni Marcelo Brozović.

Ukoliko bi se ovaj transfer, pod ovim uslovima, ostvario Kovačić bi zarađivao oko 64 miliona dolara godišnje. Sada u Manchester Cityju zarađuje oko devet miliona eura na godišnjem nivou.

Kovačić bi tako postao jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu. Tačnije, prema dostupnim podacima – bio bi sedmi najplaćeniji igrač planete ispred Sadija Manea koji zarađuje oko 63 miliona.

Najplaćeniji igrač svijeta je Cristiano Ronaldo kome Al Nassr godišnje isplaćuje oko 300 miliola dolara, a slijede Neymar, Benzema, Mbappe, Messi i Haaland.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!