Ancelotti branio Viniciusa: “Neizdrživo je i dešava mu se godina”

Nogomet 16. sep 202420:10 0 komentara
REUTERS/Vincent West

Real Madrid u utorak (21 sat) igra protiv Stuttgarta prvi meč u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Dio konferencije za medije Carla Ancelottija, ponovo, je bio posvećen rasističkim uvredama koje trpi Vinicius. A šta sa tim ima Lamine Yamal?

Dugo je već Vinicius meta rasista na trininama u Španiji i to je postala veoma česta tema, sasvim opravdano.

Proteklog vikenda je i Vinicius, ponovo, imao poruku za navijače – nakon što je postigao gol protiv Real Sociedada proslavio je tako što je prstom preko usana pokazao navijačima da ćute.

„To je reakcija na ružne situacije koje su mu se mnogo puta dogodile. Stalno ga vrijeđaju, niko to ne može da izdrži, pa ni ja. Normalno je da stavi prst na usne s obzirom na sve što se dešava. Neizdrživo je i dešava mu se godina“, rekao je Ancelotti.

„Moramo manje da se fokusiramo na njega, a više na ono što se dešava na stadionima. Mislim da navijači to rade jer Vinicius može da ih ugrozi u sportskom smislu, pa time žele da ga tokom utakmice izbace iz ravnoteže“, dodao je iskusni trener.

Brazilac je nedavno istakao da bi Španiji trebalo oduzeti domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. ako do tada ne riješi problem sa rasizmom na fudbalskim terenima.

„Želim da učinim sve kako bih donio tu promjenu jer većina Španaca nisu rasisti. Mala grupa narušava imidž cijele zemlje u kojoj je inače lijepo živjeti“, rekao je tada između ostalog Vinicius.

A šta sa time ima Lamine Yamal?

Zanimljivo, u istom danu španski novinar Josep Capdevila je na svom nalogu na mreži X imao zanimljivu konstataciju nakon meča Girone i Barcelone.

Blaugrana je slavila na ovom meču, dva gola je dao Lamine Yamal, a kada je u finišu meča zamijenjen domaći navijači, navijači Girone, ispratili su ga glasnim aplauzima.

Capdevila je zato na svom nalogu napisao:

„Ne razumijem. Lamine je crn, a uz ovacije je ispraćen sa stadiona Girone. Viniciuse, možeš li da objasniš?“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!