Ataman sa Panatinaikosom slavio poslije drame protiv Fenera (VIDEO)

Nogomet 25. okt 202422:02 0 komentara
Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Derbi kola pripao prvaku Evrope, koji je u izuzetno uzbudljivom meču ostvario trijumf protiv Fenerbahčea - 81:76.

Imao je meč između Fenerbahčea i Panathinaikosa i drugu dimenziju, pogađate – zbog Ergina Atamana. Naime, trener prvaka Evrope, ujedno i selektor turske reprezentacije je uoči sezone, tokom prijateljske utakmice prilično isprovocirao navijače Fenerbahčea.

Tada je karizmatični trener gestikulirao ka navijačima istanbulskog tima aludirajući na trijumf Galatasaraya u fudbalskom derbiju, a navijači Fenera mu to nisu oprostili. Čak su i čelnici ovog kluba zaprijetili da neće puštati igrače u reprezentaciju.

Dočekan je Ataman „na nož“, nije baš ni Panathinaikos omiljen u Turskoj, ali to je bio samo motiv više za šampiona Evrope, koji je već bio neuspješan na prethodna dva gostovanja, Parizu i Realu.

I novi neuspjeh im nikako ne bi prijao. Ali, trebalo je nadigrati odličnu ekipu Fenerbahčea, koja je jedini neuspjeh u Euroligi ove sezone imala protiv Crvene zvezde na svom terenu.

I znao je Ataman šta njegov tim mora da učini kako bi slavio u glavnom gradu Turske. Držao je Panathinaikos kontrolu od početka meča. Doduše, trojkom Colesona Fenerbahče je poveo sa 5:1, ali je brzo uslijedio preokret.

Trojkom Lorenza Browna PAO je već imao osam poena viška (21:13), a kad je isti igrač vezao četiri poena početkom drugog kvartala, razlika je prvi put bila dvocifrena (25:15).

Uspio je Fenerbahče u dva navrata da priđe na četiri poena minusa, ali je Panathinaikos pred odlazak na odmor dodao gas i obezbijedio veliku prednost za ovakvu utakmicu (46:35).

Nije se mnogo toga promenilo u trećoj četvrtini, čak je Panathinaikos uglavnom imao dvocifrenu prednost, ali je Fenerbahče u finišu razliku spustio na jednocifrenu (62:54).

Potom je Sloukas ukrao loptu, a to je na 28 sekundi do kraja vrlo bitnim poenima materijalizovao Lessort (78:74). Iako je još jednom zaprijetio domaćin, Lessort je poslije ofanzivnog skoka i koša potvrdio trijumf svog tima.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!