Banjalučani bi se mogli suočiti sa kaznom: Penaranda protiv Borca pogođen bakljom?

Nogomet 29. feb 202409:47 0 komentara
FK Sarajevo

Fudbaleri Borca i Sarajeva remizirali su sinoć u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 0:0, a pred sami kraj meča imali smo priliku gledati scene kakve ne priliče niti jednom fudbalskom stadionu.

U 78. minuti skoro je došlo do masovne tuče među igračima, a sve se završilo sa šest podijeljenih žutih kartona, iako je su pojedini fudbaleri možda zaslužili i više od toga.

No, osim toga, domaći navijači su napravili jedan u nizu ekscesa i umalo teško povrijedili gostujućeg fudbalera, Adalberta Penarandu. Dok je sudija pokušavao smiriti situaciju na jednoj strani, na drugoj je s tribina poletjela baklja, koja je pogodila venecuelanskog internacionalca, no na svu sreću nije došlo do teže povrede.  U isto vrijeme, baš kao i na meču u oktobru (1:1), stadionom se orilo i “Ubij Turčina”, prenosi Sport 1.

Podsjećamo, FK Sarajevo je kažnjen nakon meča sa Širokim Brijegom te neće imati podršku navijača na narednoj domaćoj utakmici, a nakon toga će istočna tribina biti zatvorena na još dvije, pa ostaje za vidjeti da li ista pravila vrijede za sve.

Inače, meč je obilježila i jedna sporna situacija. Jedan igrač Borca je u svom kaznenom prostoru očigledno igrao rukom, no Peljto se nije oglasio te ostaje za vidjeti šta će na sve to reći sudijska komisija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!