Barcelona će na dresu nositi logo poznatog benda u meču protiv Real Madrida

Nogomet 23. sep 202422:28 0 komentara
REUTERS/Jon Nazca

Barcelona će na meču protiv Real Madrida, koji će biti održan 27. oktobra, na dresu nositi logo poznatog britanskog benda.

Španski SPORT prenosi da će FC Barcelona i Coldplay ići skupa u narednu utakmicu. Postigli su dogovor prema kojem će tim Barce na dresu nositi poseban logo benda, koji tek treba biti otkriven.

Ideja koja je tinjala posljednjih sedmica definitivno će biti sprovedena i dio je sponzorskog ugovora postignutog između Barçe i Spotifyja u julu 2022. Od sporazuma sa švedskom kompanijom već je bilo razgovora o promicanju inicijativa poput one koja će se dogoditi u sljedećem El Clasicu.

Ideja je da će posebni dres koji će Barça nositi ići u prodaju u obliku ograničenog izdanja, tako da će navijači i Barcinog tima i britanske grupe imati priliku spojiti dvije svoje strasti u jedno.

Barca je već 2022. nosila grb Drakea na utakmici protiv Real Madrida. Kasnije, u martu 2023., katalonski klub nosio je logo ‘Motomami’, pjevačice Rosalije, na prsima. Pola godine kasnije akcija se ponovila, ali tom prilikom u centru pažnje bili su Rolling Stonesi koji su krasili dres ekipe Xavija Hernandeza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!