Barcelona želi da vrati igrača Cityja i za ovu sezonu, defanzivac se vraća u Španiju?

Nogomet 19. aug 202408:25 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Čelnici Barcelone spremaju ponudu Manchester Cityju za transfer fudbalera. Želja je povratak portugalskog defanzivca Joaoa Cancela.

Cancelo je proveo posljednjih 18 mjeseci na pozajmicama, od čega šest u minhenskom Bayernu, a potom posljednju sezonu u katalonskoj ekipi. Desni bek se vratio u Manchester City i ponovo trenira u sastavu Pepa Guardiole. Ipak, transfer je i dalje u opticaju, a klub na obali Sredozemlja pokušaće da ga ponovo dovede u tim, prema rečima Fabrizija Romana.

Interesovanje drugih timova postoji, ali za 30-godišnjeg desnog beka jedina moguća opcija je povratak u Barcelonu.

Šef struke Hansi Flick svjestan je da se ne može osloniti na Cancela u važnim utakmicama. Ipak, ako uslovi engleskog kluba budu odgovarajući, reprezentativac Portugala mogao bi biti izuzetno vrijedan igrač u redovima Blaugrane.

Tokom prošle sezone Cancelo se našao na terenu u 42 meča i postigao četiri gola uz pet asistencija. Ljetos je nastupao na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je u dresu Portugala zabilježio jednu asistenciju.

Poziciju desnog beka u Barceloni pokrivaju Giles Kounde i Hector Fort. Na toj strani takođe mogu igrati i Ronald Araujo i Eric Garcija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!