Barcina djeca bolja od Pepovog Cityja u Orlandu (VIDEO)

Nogomet 31. jul 202408:50 0 komentara

U sjenci Olimpijskih igara i kvalifikacija za eurokupove najbolji klubovi svijeta pripremaju se za novu sezonu. Aktuelni šampion Premier lige Manchester City u Orlandu je igrao protiv Barcelone. Nakon 90 minuta bilo je 2:2, a na penale slavila je Barca 4:1.

Izveo je Hansi Flick protiv izabranika Pepa Guardiole postavu u kojoj je samo Clement Lenglet stariji od 22 godine. Na drugoj strani bili su Erling Haaland, Jack Grealish, Mateo Kovačić, Kalvin Philipps, Joško Gvardiol, Ederson.

Prvo poluvrijeme pripalo je klincima na obje strane. Barca je povela u 24. minutu golom 22-godišnjeg Pau Victora. Poravnanje Građanima doneo je 19-godišnji Nico O’Rilley na asistenciju Gvardiola u 39. minutu. Do poluvremena u drugom minutu nadoknade Barca dolazi do novog vodstva, a strijelac je 21-godišnji Pablo Torre.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan gol. „Stare kajle“ Sitija su u 60. minutu donele izjednačenje. Asistent je bio drugi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, a strijelac je bio Jack Grealish. Odluka o pobjedniku pala je posle boljeg izvođenja jedanaeasteraca.

Za Barcu su sva četvorica Lewandowski, Darvich, Balde i Fernandes bili precizni. Na drugoj strani prva dva penala promašili su Philipps i Wright, a slabu utjehu Građanima donio je Ahmed Fatah.

Ovo je već treći poraz Cityja na pripremama, nakon Celtica i Milana, a narednu i posljednju kontrolnu utakmicu igra protiv Chelseaja u subotu. Barca nešto kasnije, u noći subote na nedjelju igra takođe u SAD-u protiv Real Madrida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!