Barcina moć superiorne škole fudbala: Oboren rekord star čak 108 godina!

Nogomet 27. okt 202407:09 0 komentara
REUTERS/Susana Vera

Škola fudbala FC Barcelona, čuvena La Masija, iznjedrila je mnogobrojne velikane u svijetu fudbala. Međutim, jedan zanimljivi podatak sa meča Real Madrida i Barcelone, u kojem je sastav Hansija Flicka slavio 4:0 u meču 11. kola La lige, pokazuje sav raskoš čuvene Barcine škole.

Starteri Barcelone u meču na Santiago Bernabeu bili su: Lamine Yamal, Pedri, Fermin Lopez, Alejandro Balde, Pau Cubarsi i Marc Casado.

Nijedan od navedenih fudbalera nema više od 21 godine, a najmlađi su Cubarsi i Yamal koji imaju po 17 godina, defanzivac Barce je skoro šest mjeseci mlađi od Yamala. Balde, Lopez, Pedri i Casado imaju po 21, a uskoro će neki od njih napuniti i 22.

Činjenica koja je fascinanta je svakako podatak da se nije desilo čak 108 godina, da u takmičarskom meču Reala i Barce, gledamo šest fudbalera koji imaju 22 godine i manje.

View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)

Što se utakmice tiče, Robert Lewandowski postigao je dva gola, a Yamal i Raphinha po jedan u velikoj pobjedi katalonskog sastava.

Naredno 12. kolo Real Madrid gostuje Valenciji na Mestalli, a Barcelone će u gradskom derbiju ugostiti Espanyol na Montjuicu.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!