Bayern doveo veliko pojačanje, a Barcelona trlja ruke

Nogomet 09. jun 202316:06 0 komentara
REUTERS/Benjamin Westhoff

Bayern je objavio da dovodi novo pojačanje. Taj je posao razvukao široki osmijeh Bavarcima, ali i Kataloncima. Kadrovske križaljke Bayerna i Barce usko su povezane. Naime, Bavarci su doveli austrijskog veznjaka Konrada Laimera iz redova ligaškog rivala Leipziga, i to besplatno jer mu je istekao ugovor i bio je slobodan igrač. Austrijanac je potpisao ugovor do ljeta 2027.

Njemački Sport1 javlja da je Bayern pred dovođenjem još jednog pojačanja bez odštete, i to iz redova najvećeg bundesligaškog rivala Borussije Dortmund. Riječ je o lijevom bočnom Raphaëlu Guerreiru. Portugalcu je također istekao ugovor i čini se da prelazi na Allianz Arenu.

Mundo Deportivo piše da je to Kataloncima znak kako će Bayern omekšati u pregovorima oko prodaje Joshue Kimmicha (28), polivalentnog Bayernova veznjaka kojeg žarko želi Barcelona.

Katalonski dnevnik ističe da je Kimmich glavna Barcina meta za predstojeće ljeto. U isto vrijeme Barcelona se spominje kao glavni pretendent za dovođenja Ilkaya Gündogana, iskusnog njemačkog veznjaka u redovima Manchester Cityja, pa zasad nije jasno isključuju li jedan drugog ta dva transfera ili Barce želi obojicu.

Kako god, Kimmich ima važeći ugovor s Bayernom do ljeta 2025. pa Barcelona nije mogla računati da će Bavarci tako lako pustiti. Sada kada je Bayern doveo igrača koji može pokriti poziciju u veznom redu, a koju najčešće zauzima Kimmich u Bayernu, Katalonci smatraju da će biti lakše istrgnuti Kimmicha iz bavarskog zagrljaja.

Kimmich je jako zanimljiv Barci zbog, naravno, sposobnosti organizacije igre, ali i polivalentnosti. Sjajni Nijemac može pokriti i desnu bočnu stranu, koja je prilično deficitarna u Xavijevoj momčadi.

Da bi Bayern mogao pustiti Kimmicha, sugerira i informacija iz njemačkih medija da Bavarci navodno rade na dovođenju još jednog veznjaka. Riječ je o Granitu Xhaki , 30-godišnjem veznom igraču Arsenala i švicarske reprezentacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!