Bivši golman Uniteda slavio prolazak Hrvatske, mnogi su mu zamjerili (VIDEO)

Nogomet 12. dec 202214:49 0 komentara
screenshot/Twitter

Pobjeda Hrvatske nad Brazilom slavila se u cijelom svijetu. Slavili su mnogi Hrvati, ali i oni neutralni koji su samo navijali za autsajdera. Ludo su pobjedu slavili i u Australiji, u kojoj živi velik broj Hrvata i njihovih potomaka.

Jedan od njih je i Mark Bosnich, legendarni vratar australske reprezentacije koji je proveo u engleskoj ligi više od deset godina braneći gol Aston Ville, Manchester Uniteda te nešto manje Chelseaja. Zanimljivo, rođen je u Liverpoolu, ali onom australskom.

Bosnich je jedna od nogometnih institucija u Australiji. Tokom karijere pratili su ga mnogi nestašluci, i na terenu i izvan njega. OK, možda su to bili ipak skandali, a manje nestašluci, ali danas je ugledni član nogometne zajednice Down Under.

Bosnich je stručni komentator za SBS, koji u Australiji prenosi Svjetsko prvenstvo. Sada je opet došao na udar nekih zbog svojeg iskrenog slavlja pobjede Hrvatske nad Brazilom. Trčao je ukrug po studiju, emocije su eksplodirale. Kako i ne bi.

Neki su mu zamjerili ovakvo slavlje. Pitaju se bi li tako slavio pobjedu Australije, aludirajući na svoju privrženost korijenima s Korčule. No to je vječna tema u australskom društvu, gdje su neki veći Australci od drugih.

U komentarima ispod objavljene snimke na Facebooku povela se rasprava u kojoj je ipak puno više bilo onih koji podržavaju Bosnicha. Mogu se voljeti i Hrvatska i Australija, a Bosnich je izabrao igrati za zemlju u kojoj se rodio.

Uostalom, Bosnich bi ovako ili još luđe slavio da je Australija prošla u polufinale i izbacila Brazil, ali to se nije dogodilo, poentirali su mnogi komentatori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!