Bivši predsjednik španskog kluba vrijeđao Viniciusa: “Madrid zovem Real Imigrant”

Nogomet 24. sep 202408:22 0 komentara
REUTERS/Vincent West

Bivši predsjednik Valencije Paco Roig kritikovao je Real Madrid, posebno napadača kraljevskog kluba Brazilca Viniciusa Juniora.

Mnogo se u Španiji govori o rasizmu, a nekada prvi čovjek Valencije Francisco Paco Roig kaže da to ranije nije bio problem. Po njemu su tome najviše doprinijeli Real Madrid i „provokator“ Vinicius Junior.

“Madrid zovem Real Imigrant. Madrid ima osam crnaca, dva bijela stranca i jednog Španca Carvajala”,  kazao je Roig za španske medije i posebno prozvao mladog Brazilca:

„On (Vinicijus) je možda sjajan igrač, što vjerujem da jeste, ali je us**na osoba”

Roig kaže da u Španiji ima mnogo tamnoputih fudbalera, posebno u Real Madridu, ali da samo Vinicius provocira i iritira navijače drugih klubova.

“Znate li šta je uradio? Popeo se preko ograde na Mestalli i optužio navijače Valencije da ga vrijeđaju. Tog dana sam bio na stadionu sa unukom i sinom. Pitao sam unuka: ‘Šta on tamo viče?’ Unuk je odgovorio: ‘Svakakve gluposti. Mislio sam da su ga zvali majmun. Ali ne”, citira Relevo Roigove riječi.

Paco Roig je bio predsjednik Valencije od 1994. do 1997. godine. Dok je on vodio klub “Šišmiši” su bili vicešampioni Španije i finalisti Kupa kralja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!