Bivši reprezentativac BiH o Petevu: U njegovoj priči osjetim emociju prema našoj zemlji

Nogomet 28. nov 202319:13 0 komentara
N1 / F.Z.

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine stigao je uz mnogo skepticizma. Navijači su bili protiv njegovog dolaska, rezultati na samom startu nisu bili zadovoljavajući, ali je osvajanje Lige nacija i plasman u baraž za Euro vratio nadu u naš tim.

Danas je nakon avanture u Ludogertsu, trener u rumunjskoj Craiovi, a tamo predvodi povremenog reprezentativca Elvira Koljića.

Nekadašnji napadač Krupe je u razgovoru za portal “Reprezentacija.ba” komentarisao i odnos sa Petevom.

“Petev je baš unio pozitivnu energiju, svi su zadovoljni sa njim, čak i ja osjetim promjenu. Bolje se trenira. I igrači pričaju o tome. Mislim da će napraviti dobru priču i da ćemo sa njim osvojiti nešto. Jesmo li pričali oko Bosne i Hercegovine? Da, da, naravno. Kada priča o tome osjetim kako ima emociju prema našoj zemlji i da mu je žao što se onako sve završilo. Današnja situacija pokazuje da to nije bilo dobro. A volio bih da krene. Zbog Džeke, Pjanića…, zbog naših ljudi koji zaista zaslužuju malo sreće.”, ističe Koljić.

U Rumuniji su s Petevom zadovoljni, a kako i ne bi kada je već u prve dvije utakmice upisao dvije pobjede – nad Dinamom iz Bukurešta i Otelulom. Zasluge što je danas na klupi Craiove jednim dijelom idu i Koljiću.

Trener golmana Adilović me je kontaktirao kada se počelo govoriti o tome da bi Petev mogao doći. Raspitivao se o stanju u klubu, kakva je situacija, a onda me je spojio i sa samim Petevom s kojim se potom nisam čuo sve dok nije dogovoren posao. Rekao sam mu, naravno, samo lijepe stvari o Craiovi. Možda je i to malo utjecalo” kaže Koljić, a vi kompletan razgovor možete pronaći na OVOM LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!