Bomba u najavi: Bivši član Reala dolazi u regiju

Nogomet 26. aug 202416:13 0 komentara
REUTERS/Violeta Santos Moura

Danas su neki slovenački mediji prenijeli vijest iz Bugarske da Ekvadorac Jordi Govea prelazi iz lokalnog kluba Beroe u Maribor. Ovaj 25-godišnjak, koji je u kadetskoj konkurenciji branio boje slavnog Real Madrida, zaista dolazi u Sloveniju, ali ne u Maribor već u redove najvećeg rivala - Olimpiju.

Ime Jordi Govea do jutros je slovenačkoj fudbalskoj javnosti bilo nepoznato. Tada se iz vedra neba pojavila vijest da mediji u Bugarskoj pišu o tome kako će ovaj Ekvadorac uskoro postati novo pojačanje NK Maribor.

Prema informacijama Sport Kluba, fudbaler, koji je kao kadet igrao za “Kraljeve”, a bio je uključen i u trening prvog tima najvećeg kluba na svijetu, uskoro će zaigrati u Sloveniji. Ali ne u ljubičastom dresu Maribora, već u zeleno-bijelim bojama Olimpije Ljubljana.

Stvar još nije završena, ali je blizu realizacije. Olimpija će biti jača za beka, koji je iz Realove akademije prešao u engleski Swansea City, nakon čega je uslijedila epizoda u američkom Cincinnatiju, a prošle sezone je igrao za bugarski tim Beroe, gdje je na početku čak nosio kapitensku traku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!