Borac savladao Velež u Banjaluci: Rođeni nisu izdržali s igračem manje

Nogomet 12. okt 202419:52 0 komentara
Foto: FK Borac Banja Luka

Fudbaleri Borca i Veleža u Banjaluci su odigrali zaostali susret 1. kola Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine, a rezultat je bio 2:1.

Borac je počeo utakmicu u sastavu: Manojlović, Maijers, Nikolov, Srećković, Herrera, Kvržić, Čavić, Šušić, Savić, Ogrinec, Despotović.

Velež je izveo sljedećih jedanaest: Duka, Oreč, Halilović, Pršeš, Hrkač, Mlinarić, Savić, Šturm, Vehabović, Mehremić, Milak.

Već u drugoj minuti stopostotna šansa za Velež. Mihael Mlinarić pritisnuo je golmana Borca Manojlovića, uklizao je i lopta se odbila prvo u prečku, a onda i ofanzivcu na glavu, no nije uspio da pogodi mrežu sa samo nekoliko metara od linije.

Borac je pokušao dvije minute kasnije, ali bez veće opasnosti.

U 13. velika prilika za Borac nakon gužve, no stativa spašava mostarski tim nakon pokušaja Ogrineca. Odmah zatim proigravaje za Čavića koje je presjekao golman Duka.

Zatim je nastupio prilično miran period igre uz blagu inicijativu Borca. 37’ donosi kontru Veleža koja je propala zbog lošeg zadnjeg pasa.

U 40’ izmjena kod domaćina, Despotović je napustio igru a ušao je Hrelja.

Pred sami kraj prvog dijela Edo Vehabović dobija drugi žuti karton, te ranije završava meč i ostavlja ekipu s desetoricom na terenu.

Odmah na početku drugog poluvremena sjajna šansa za Velež. Mlinarić dobija loptu na strani, dodaje do Oreča koji šutira preko gola Banjalučana.

U 50'pokušaj Herrere, ali Duka je na ovom meču bio odličan.

I onda prvi gol na meču. Griješi Šušić u 53’ vraćajući kratku loptu golmanu, Milak je krade, zaobilazi golmana Borca i donosi prednost Mostarcima.

Nisu dugo domaći čekali na izjednačenje. Stojan Vranješ koristi sjajan centaršut i matira Duku glavom u 60’, za svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

Mlinarić je izborio slobodan udarac iz dobre pozicije u 63’, Lauš je šutirao, ali je Manojlović odbranio.

Opasan je bio Velež i pored igrača manje, a u 66’ Okeke šutira pored gola.

U 70’ velika šansa za Hrelju koji sa četiri metra šalje loptu preko gola.

U 82’ Borac preokreće rezultat u Banjaluci. Herrera je uputio oštar i precizan centaršut s lijeve strane, a Ogrinec je bio na pravom mjestu za vodstvo domaćih.

Šansa za Velež u 87’ nije realizovana, Borac odmah pokreće kontru, Vranješ izlazi sam na golmana i šalje loptu pored gola.

Do kraja nije bilo promjene rezultata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!