Borac saznao i potencijalne protivnike u Evropskoj ligi: Prošlosezonski hit ili prvak Švedske?

Nogomet 22. jul 202413:56 0 komentara
Foto: FK Borac Banja Luka

Banjalučki Borac saznao je potencijalne protivnike u trećem pretkolu Evropske lige. Banjalučani će tako ako ispadnu od PAOK-a u drugom pretkolu Lige prvaka takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi. U tom slučaju igrat će protiv poraženog iz duela Malmö FF (Švedska) - KÍ Klaksvík (Farska Ostrva).

Klasksvik je prošle sezone bio posebno impresivan u Evropi. Izbacio je Ferencvaroš i Hacken, a u grupnoj fazi uspio osvojiti bod protiv francuskog Lillea.

Podsjetimo Borac u drugom pretkolu Lige prvaka igra protiv solunskog PAOK-a, a prvi duel je na rasporedu u srijedu u Solunu. Revanš je sedam dana kasnije u Banjoj Luci.

Zanimljivo je da će Borac ako uspije prirediti veliko iznenašenje i izbaci prvaka Grčke u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela Malmö FF (Švedska) – KÍ Klaksvík (Farska Ostrva).

Borcu je potrebno da prođe još jednog protivnika kako bi osigurao grupnu fazu Konferencijske lige. Ako Banjalučani ispadnu od PAOK-a, a potom i u trećem pretkolu Evropske lige, takmičenje će nastaviti u play-offu Konferencijske lige.

Prvak Bosne i Hercegovine sada ima tri meč lopte za ulazak u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Prva će sasvim sigurno biti najteža s obzirom na to da je protivnik Borca u Ligi prvaka izuzetno snažni solunski PAOK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!