Borac vodi protiv Klaksvika nakon prvog dijela: Banjalučanima treba pobjeda od dva gola razlike za historiju!

Nogomet 15. aug 202421:49 1 komentar
FK Borac Banja Luka

FK Borac Banja Luka vodi 1:0 poslije prvog poluvremena protiv Ki Klaksvika i ima aktivan rezultat u revanš meču trećeg pretkola Evropa lige. Banjalučani su izgubili prije sedam dana 2:1 na Farskim Ostrvima i treba im do kraja pobjeda od dva gola razlike kako bi ostvarili plasman u play-off takmičenja i osigurali najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Banjalučani su bolje otvorili meč na Gradskom stadionu, ali promjene rezultata, kao ni velikih prilika u pevih desetak minuta nije bilo.

Zaprijetili su u nastavku meča prvo Čavić, a onda i Carolina i to je bio nagovještaj vodstva prvaka Bosne i Hercegovine.

Sedamnaesti minut bio je u toku kada je David Čavić izveo korner, te odigrao pas sa Nikolom Srećkovićem, zatim odlično petom uposlio Srećkovića koji majstorski matira golmana Ki Klaksvika.

Odgovorili su gosti sa Farskih Ostrva preko Fredriksberga, ali igrač Klaksvika nije dobro zahvatio loptu glavom na sreću po Borac.

Ponovo su preuzeli terensku inicijativu igrači iz Platonove. Prvo je Čavić propustio dobar napad da uposli Srećkovića, a onda i Kvržić je pronašao Lukića koji iz dobre pozicije šutira pored gola.

Srđan Grahovac u finišu prvog dijela pucao je sa vrha kaznenog prostora Klaksvika, ali je šutirao jako loše.

U nastavku je pred golom Borca morao reagovati i Šiškovski, poslije opasnog ubacivanja gostiju.

Borcu je za plasman dalje potreban pobjeda od dva gola razlike kako bi ostvarili plasman dalje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare