Borac – Željezničar u Banjaluci: Manijaci će bodriti Plave nakon četiri godine

Nogomet 20. okt 202410:48 0 komentara
Lejla Dautbašić/FK Željezničar

Večeras se u Banjaluci sastaju Borac i Željezničar u 10. kolu Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željezničara Denis Ćorić najavio je da tim ide odigrati dobru utakmicu i pokušati se vratiti neporažen:

“Malo je duža pauza. U nedjelju kreće nastavak prvenstva, idemo u Banjaluku. Što se tiče same pauze, iskoristili smo da neke igrače još dignemo na veći nivu po pitanju fizičke spreme. Dečki su stvarno dobro radili. Odigrali smo tu jednu prijateljsku utakmicu u Olovu. Što se tiče samih očekivanja, uvijek idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, da se predstavimo u odličnom svjetlu i da pokušamo s jednim gardom i motivom se vratiti neporaženi. Znam da neće biti lako, Borac je u jednoj dobroj formi. Imaju odličnu ekipu, širok roster, ali evo, kažem, sigurno meni za pravo daje, kako dečki rade, da možemo očekivati jednu dobru utakmicu sa naše strane, a sad kako će to biti, vidjet ćemo sve.

Što se tiče situacije s igračkim kadrom, dobro znamo svi da će Cavnić duže vrijeme biti odsutan zbog povrede. Isto tako Laušević, prve prognoze su bile malo duže, ali poslije tih pregleda Lauš će se vrati prije nego što smo očekivali. Ima i tu još par igrača koji su malo roviti, ali to su sve sitne povrede i svi ostali su na raspolaganju.”

Trener Borca Mladen Žižović želi da tim nastavi u dobrom ritmu uz maksimalan fokus, a svjestan je i ambicija Željezničara:

„Fenomenalno smo odradili prethodne dvije utakmice i ostvarili smo dvije pobjede koje su nas približile vrhu tabele. Naš cilj je da u narednoj utakmici ponovimo dobru igru iz Konjica i da ostvarimo novu pobjedu. Ipak, moramo da budemo obazrivi i maksimalno fokusirani. Utakmice između Borca i Željezničara su uvijek bile prave sportske poslastice i uvjeren sam da će tako biti i sutra. Pozivam i naše navijače da dođu u što većem broju i da nam pruže podršku.“

„Željezničar ove sezone ima visoke ambicije što su i pokazali na otvaranju prvenstva. Pojačali su se na svim pozicijama, promijenili pola tima i doveli iskusne igrače koji znaju da igraju ovu ligu i ovakve utakmice. Znaju da budu opasnost svakom klubu u prvenstvu.“

Željezničar će na Gradskom stadionu Banjaluka imati podršku oko 200 Manijaka, kojim je ta mogućnost bila uskraćena prethodne četiri godine.

MANIJACIMA DOZVOLJEN DOLAZAK U BANJALUKU

Meč je na rasporedu od 19:45 sati, a u ranijem terminu od 15 sati sastaju se u Bijeljini Radnik i Sloga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!