Brazilska osveta najjačim klubovima u Premier ligi

Nogomet 08. sep 202114:53 0 komentara
REUTERS/Peter Powell

Osmorica brazilskih fudbalera neće moći da igraju za klubove narednog vikenda u mečevima Premier lige, piše "The Times".

Pet engleskih klubova odbili su da puste svoje igrače na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, zbog pravila karantina na Ostrvu.

U znak osvete, Brazilski fudbalski savez je napisao pismo FIFA-i u kojem traži da ovi obavjeste klubove, da nemaju pravo da koriste ove fudbalere, u periodu od 10. do 14. septembra.

Liverpool je u ovoj priči najgore prošao, jer neće moći da računa na Alissona, Fabinha i Roberta Firmina u nedjelju protiv Leedsa, dok će ovi biti lišeni Raphinhinih usluga. Fred neće moći da igra za Manchester United i prvenstvenu utakmicu protiv Newcastla u subotu, ali i onu u Ligi prvaka protiv Young Boysa u utorak.

I Thiago Silva će propustiti dvije utakmice Chelsieaja, prvu protiv Aston Ville u Liga kupu, a drugu protiv Zenita u Ligi prvaka.

Ederson i Gabriel Jesus ne bi trebalo da igraju za Manchester City protiv Leicestera. Oni, ali i Liverpool, meč u Ligi prvaka igraju 15. septembra, tako da će njihovi Brazilci tada moći da igraju.

Zanimljivo da je brazilska federacija načinila i jedan izuzetak, pa neće ometati Richarlisona da igra za Everton u ponedeljak protiv Burnleya. Razlog je dobar odnos Federacije i “karamela“, pošto su ovi dopustili svom napadaču da igra za Selecao na Olimpijskim igrama u Tokyu, ali i na Kupu nacija.

“Times“ piše na kraju da bi svaki klub, koji odbije nametnuto ograničenje, mogao da izgubi utakmicu službenim rezultatom 0:3, prema članu 22, disciplinskog pravilnika FIFA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!