Chelsea odlučio da proda dvojicu Engleza zbog finansija

Nogomet 31. mar 202415:04 0 komentara
Reuters/Paul Childs

Ova sezona biće jedna od onih za zaborav u Chelseaju, bar kada je sezona u Premijer ligi u pitanju. Londonski klub će ponovo praviti zaokret kada je riječ o igračkom kadru, ali će zbog finansijskog fair playa morati da prodaju dva važna igrača.

Reece James i Connor Gallagher će, kako sada stvari stoje, biti na prodaju, što je mnoge iznenadilo.

James nikako ne može da poveže nekoliko utakmica u plavom dresu ove sezone zbog brojnih povreda koje su ga pratile, pa je Chelsea odlučio da ga ipak proda ovog ljeta. James je i prethodnih sezona bio na meti velikih klubova poput Real Madrida, ali pitanje je koliko će mu zdravstvena situacija dozvoliti da napreduje.

Connor Gallagher je jedan od važnijih igrača ove sezone, ali uprkos tome, neće imati daleku budućnost u dresu londonskog kluba. Uz Colea Palmera deluje da je najkonstantniji, međutim, Chelsea ima druge planove i željt eće da prodaju Gallaghera već u julu.

Glavni razlog prodaje njih dvojice jeste bojazan od kazne zbog finansijskog fair playa. Ipak, Chelsea će morati dobro da se potrudi da nadomjesti izostanak dvojice standardnih prvotimaca od narednog ljeta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!