City na krilima Bernarda Silve u narednu rundu FA Kupa, Newcastle pao na Etihadu (VIDEO)

Nogomet 16. mar 202420:33 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

Fudbaleri Manchester Cityja uspješno nastavljaju odbranu triple krune iz prošle sezone. Građani su u osmini finala FA rutinski eliminisali ekipu Newcastlea.

Utakmica na stadionu Etihad završena je rezultatom 2:0 (2:0).

Newcastle je poslednjih godinu dana izrastao u jednu od najatraktivnijih ekipa u Engleskoj, ali je tim Pepa Guardiole nastavio tradiciju: ovo im je bila 15. pobjeda nad crno-bijelim Svrakama u posljednjih 16 utakmica na domaćem terenu u svim takmičenjima.

Siti je poveo iz prvog šuta na gol. Rodri je dodao loptu do Bernarda Silve, Portugalac je šutirao, ali je lopta zakačila Burna, prevarila golmana Dubravku i završila u mreži – 1:0.

I drugi pogodak je sličan prvom, ponovo je šutirao Bernardo Silva, ovog puta je Botman glavom promijenio smjer lopti i slovački golman je morao još jednom da vadi loptu iz mreže – 2:0.

U 36. minutu Isak je mogao da smanji minus Newcastlea, šutirao je iz poluvoleja, ali je Ortega odlično reagovao i lijevom rukom sprečio gotovo siguran pogodak.

Drugo poluvreme proteklo je u „otaljavanju“ posla, Manchester City je rutinski priveo utakmicu kraju i bez problema se plasirao u četvrtfinale FA kupa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!